ANTALYA

Prima mea calatorie in Turcia a fost anul acesta in Antalya. A fost o experienta pe care cu siguranta as mai vrea sa o mai repet si de care imi este foarte dor. Daca sunteti iubitori de plaja si mare, nu aveti cum sa nu va indragostiti de Antalya.

CE HOTEL AM ALES?

ZENA RESORT , este un hotel pe malul marii, in KEMER. Mai multe informatii despre hotel gasiti pe pagina lor de fb: https://www.facebook.com/pg/zenaresorthotel/reviews/?ref=page_internal

Hotelul arata foarte bine atat in interior, cat si in exterior. Mancarea a fost foarte multa, si foarte buna. In afara de cele 3 mese pe zi, all inclusive, ai mai multe zone cu mancare, inghetata, snack-uri, sucuri, poti spune ca ai absolut tot ce vrei din punctul asta de vedere. Resortul are si o piscina exterioara, ceea ce e foarte bine, ca poti inota atat in mare cat si in piscina. Plaja este privata, cum toate sunt dealtfel acolo, insemand ca doar cei cazati la ZENA vor avea acces la sezlonguri, asa ca nu vei avea aceasta grija. Pentru doritorii de sarituri in mare aveti si un loc amenajat pentru asta.

STAFF-UL DE LA ZENA m-a impresionat. In fiecare zi, erau 2-3 persoane, care se ocupau strict de turisti. Ce inseamna asta? Pe perioada zilei organizau foarte multe jocuri de piscina, tenis, volei, tras cu arcul si multe altele. Aveau o energie atat de pozitiva incat nu aveai cum sa nu te distrezi. Iar daca nu vroiai, te determinau sa te implici in cel putin un joc de acolo. Deci, chiar daca te duci singur, nu ai cum sa te plisctisesti. E un loc foarte bun si pentru cei care au copii, pentru ca sunt locuri special amenajate si deasemenea staff-ul lor se ocupa si de jocuri pentru ei. In fiecare seara se organizau spectacole diferite, si jocurii cu premii. In interiorul hotelului, gasesti o piscina, masaj, sauna, si baie turceasca. Daca va duceti in turcia trebuie sa incercati baia turceasca, o sa va placa cu siguranta. Pentru aceste ultime serviicii am platit in plus, ce-i drept, dar s-a meritat.

Majoritatea turistilor erau rusi, asa ca se vorbea foarte mult limba lor acolo de catre cei din hotel, si pe la magazinele sau restaurantele din zona. Un alt plus pentru turismul turcesc, pentru ca sunt dispusi sa invete si limba turistilor care vin acolo.

CE AM FACUT IN ANTALYA?

Nu am stat doar in hotel, cum majoritatea cred ca doar asta poti face acolo. Nu ca asta ar fi un lucru rau, insa am ales sa facem un tur cu un vaporas. O alegere foarte buna, pentru ca ai posibilitatea sa vezi foarte multe lucruri. Pe parcursul acestui tur se fac mai multe opriri, in unele locuri poti doar inota, in altele poti vizita diferite lucruri.

Una dintre aceste opriri a fost in Phaselis, un oras antic grec. Un loc incarcat de istorie si un loc perfect penru inot si foarte relaxant.

Calatoria cu vaporul se terimna pintr-o petrecere pe vas. Unde au loc dansurile turcesti, alte jocuri si o baie cu spuma.

Pe langa asta am viziatat bazarul din Antalya, un port din acea zona, multe alte plaje de acolo si localuri specifice turcesti. Am fost chiar si la mall in Antalya, unde te verifica cand intri la fel ca la aeroport. Pretul hainelor este mult mai mic in Antalya comparativ cu mall-urile din Romania.

Si pentru ca pozele descriu mult mai bine ce se afla acolo, de cat o fac eu, va las aici cateva:

Bineinteles, nu aveam cum sa nu ma duc in Turcia, si sa nu incerc narghileaua facuta de ei.

Aceasta este doar o mica parte din experienta mea in Antalya. Sper ca va placut. Voi veni si alte articole pe aceasi tema.

Leave a Comment