OLUDENIZ partea I

OLUDENIZ partea I

Oludeniz – prima zi

Revin cu o noua serie despre vacanta mea din Oludeniz. Vor fi mai multe parti, pentru a descrie cat mai concret fiecare zi pe care am petrecut-o acolo.

Asadar sa incepem. Prima zi am ales sa mergem sa inotam in Laguna Albastra. Am fost foarte nerabdatoare, pentru ca se spune ca acolo este cea mai frumoasa plaja din Turcia, dealtfel este si cea mai frumoasa laguna albastra de pe Pamant. Auzind acestea, era primul lucru pe care vroiam sa il fac. Am plecat cat de devreme am putut, pentru a prinde si rasaritul soarelui, si s-a meritat din plin. La intrare se plateste un bilet, care nu e deloc scump, 15 lire turcesti de presoana, isemand aproximativ 11 lei pentru toata ziua.

Daca tot vorbim despre bani, sa va spun un lucru important, inainte sa va ajungeti in Turcia, schimba-ti banii in Euro. Pentru ca Euro a crescut foarte mult acolo, ajungand sa valoreze 6-7 lire turcesti.

Bun, revenind la povestea noastra, sa prinzi rasaritul acolo, pot spune ca este o binecuvantare. Este un loc extrem de frumos, unde muntele se imbina cu marea perfect. Apa este mai sarata ca in alte locuri, si foarte limpede. Pot spune ca am stat aproape toata ziua in apa. E cea mai mare placere sa inoti acolo. Daca nu ati fost pana acum, ar trebui sa o treceti pe lista voastra de lucruri pe care le aveti de facut in viata, sa inotati in laguna albastra. Fiind un loc atat de frumos, a fost si aglomerat, dar asta se datoreaza mai mult perioadei in care am fost, si anume perioada in care turcii sarbatoreau Kurban Bayrami. Datorita sarbatorii, multe restaurante sau magazine se inchid sau au program mai scurt.

Pe langa plaja in sine, puteai sa faci mai multe activitati cum ar fi sa te plimbi cu canoia sau hidrobicicleta. Activitati care te relaxeaza foarte mult, mai ales ca apa era fara valuri, perfecta pentru asta. Restaurantele nu sunt doar cu specific turcesc si ci si englezesc. La pranz am ales sa mananc un hamburger si am baut un fresh. Foarte mult mi-a placut fresh-ul de portocale pe care il fac ei, care chiar are portocale 😂

Va las un scrut video care arata mult mai bine frumusetea acelui loc.

Foarte multi turisti se duc acolo pentru paragliding, fiind o zona renumita pentru asta. Spre deosebire de Antalya, unde majoritatea sunt rusi, aici turistii majoritari sunt englezi. Iar preturile sunt scrise atat in lire turcesti
cat si in lire sterline.

Seara am ales sa ne relaxam printr-o plimbare pe malul marii. Loc in care gasesti restaurante, baruri, multi turisti, corabii, magazine, inghetata .Si cel mai important gaesti un loc perfect pentru a vedea apusul soarelui.

Asta a fost prima zi, din vacanta mea in Oludeniz. Sper ca va placut si astept comentariile sau sugestiile voastre.

2 thoughts on “OLUDENIZ partea I

  1. Hi. I have checked your newbox.ro and i see you’ve got some duplicate content so probably it is the reason that
    you don’t rank hi in google. But you can fix this issue fast.
    There is a tool that creates content like human, just search in google:
    miftolo’s tools

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *