OLUDENIZ partea III

SAFARI TRIP

Si cum altfel sa incepem mai frumos ziua, decat cu o cafea turceasca. Iata-ne in cea de-a treia zi in Oldueniz.

Pentru aceasta zi am ales sa facem o excursie cu Jeep-urile. A fost o experienta plina de surprize. O zi in care ai de-a face cu aventura, istoria, natura, praful, distractia, baile de noroi si luptele cu apa. Pot spune ca a fost cea mai distractiva parte din aceasta vacanta.

Dupa ce ne-am baut cafeaua, a sosit soferul la locul stabilit. I-a luat pe toti calatorii, fie de la hotel, fie de la pensiuni. Apoi ne-am inalnit in acelasi loc cu inca alte 4 jeep-uri. Ghidul ne-a anuntat ca daca nu ne place apa, sa renuntam acum si sa plecam acasa😂, pentru ca pe parcursul acestui drum vei fi incontinuu ud🙄. Trebuie sa recunosc ca nu am fost foarte incantata la inceput. Inante de a pleca la drum, fiecare si-a cumparat cate un pistol, ne-am incarcat 2 – 3 galeti cu apa, pe care le-am pus in masina, si am plecat. In aceiasi masina au mai fost cativa turci, care spre noroul nostru, erau extrem de amuzanti si de treaba. A inceput bataia cu apa intre masini, si in mai putin de 5 minute, eram cu totii uzi complet. Pe drum, pe langa faptul ca ne undam intre noi, stateau asezati in unele locuri, alti oameni care ne udau cu furtune de apa. Deci tot acest drum in asta consta, o bataie petrmanenta cu apa. A fost benefic, pentru ca pe langa faptul ca te distrai, era si foarte cald afara, deci era bine venita o baie de apa😂

Prima oprire a fost la Tlos

Este una dintre cele mai vechi și mai mari așezări ale Lyciei (cunoscută sub numele de „Tlawa” în inscripțiile Lycian) și a fost ulterior locuită de romani, bizantini și, în cele din urmă, turci otomani, făcându-l unul dintre puținele orașe Lycian să fie locuit continuu până în secolul al XIX-lea. Alte ruine în oraș includ un stadion roman cu o capacitate de 2.500 de persoane și o agora de piață de 150 de metri (lângă piață).

Yakapark

In Yakapark te poti bucura de placintele lor deliciaose numite gozleme, intr-o atmosfera naturala cu sunetul unei cascade mici aflata in centrul restarutant-ului. Puteti incerca sa stati in piscina cu apa inghetata 5 minute is veti primi o bere Efes. Te poti juca cu pestii, si ii poti alege pe care sa tii prepare.

Yaka Village

Aici am facut oprire mai lunga, unde am luat si pranzul, pe care ti-l ofera ei. Poti manca pepene, pui, peste cu garniturile alese de tine. Inainte de a manca am coborat la o cascada extrem de frumoasa. Doar ca pentru a ajunge acolo trebuia sa treci direct printr-o rau. Apa era destul de rece, si trebuia sa ai o incaltaminte speciala, altfel iti alunecau picioarele pe acele pietre. Dar la cat de frumos era, nici nu dadeai importanta acestor lucruri.

Cheile Saklikent

Defileul este cel de-al doilea defileu al Europei. Are apă înghețată provenită din munții Taur și este zăpada topită. Puteți intra în canion până la defileu. Sau dacă frigul nu este pentru tine, poți sta și te relaxezi. Această zonă rurală turcă, o structură uimitoare de chei și păduri de pin, cu un aer proaspăt vă va face foame. E un loc unde poti face fie activitati precum tiroliana sau rafting-ul, sau un loc in care poti savura un ceai turcesc si poti lenevi pe un hamac. Unele dintre mese sunt asezate exact pe rau, altele in padurea de pini.

Saklikent river.

La intoarcere ne-am oprit langa un rau cu o apa extrem de rece. Cu toate ca era o provocare ca cineva sa intre in acea apa, multi dintr turisti au incercat.

Toata aceasta experienta te costa cam 120-150 de lire. M-am distrat, am vazut locuri deosebite, deci zic eu ca s-a meritat. Daca aveti ocazia nu ratati o asemenea experienta.

Cam asta a fost si ce-a de a treia parte. Daca v-a placut va rog sa dati un like si un share l-a aceast articol. Va multumesc.

Leave a Comment