Restanta anul 2 MASTER

Restanta anul 2 MASTER

Am ramas cu o singura restanta din toate examenele de la master. E o restanta din anul 1 pe care am dat-o a treia oara astazi. Si nu sunt sigura nici acum ca voi lua 5. De ce? Problema in sine nu e de ce nu am luat examenul pana acum, problema e materia si sistemul de corectare.

Ca sa treci trebuie sa inveti pe de rost cateva lucuri. Nu vreau sa intru prea mult in amanunte. Acele lucururi pe care suntem nevoiti sa le invatam pe de rost, nu numai ca nu ne vor folosi la nimic, dar cu siguranta nu vom ramane cu nimic a doua zi. Si e trist, ca la master in anul 2019 in ultimul an in care ar trebui sa termini, tu inca trebuie sa memorezi niste definitii. In plus e o materie, sau cel putin asa ar trebui asa ar trebui sa fie, bazata pe logica.

Cum a inceput restanta?

Fara genti, telefoane, materiale pe banca. Sa te uiti doar in foaia ta, daca se poate sa nu ridici deloc capul ar fi foarte bine…si stiti si voi cum merg lucrurile in contiunare. Ok, nu vreti sa se copieze, sunt de acord. Dar cum ne puteti cere asta? Daca suntem obligati sa memoram lucruri, fara sa punem prea multe intrebari, fara sa gandim prea mult. Suntem invatati sa memoram asta e scoala. Dar si la master? De ce nu ne invatati doar ce ne trebuie, ca sa nu mai fiti nevoiti sa luati masuri pentru copiat.

Ok, sitemul e de vina. Voi profesori nu aveti ce sa faceti, nu? Ba da, puneti-va in locul vostru, ajutati-ne sa ramanem cu ceva din cursul pe care il predati. Daruiti-ne ce e bun de acolo, dar va rog eu nu ne mai fortati sa invatam pe de rost, nu ne mai fortati sa scriem la examen, exact cum ati scris voi in curs sau cum ne-ati dictat. Ne-am saturat sa memoram, ne-am saturat sa nu gandim. Va respect, dar respectati-ne si voi pe noi. Demonstrati-ne ca sunteti cu adevarat profesori, si ca puteti lasa ceva bun si frumos in urma voastra.

Cei mai inteligenti studentii aveau doar note de trecere in facultate. Nu se stresau prea mult cu asta, se concentrau pe ceea ce trebuie. Sa fii autodidact e cea mai buna solutie.

Concluzia e ca noi in anul 2019, la master, inca suntem nevoiti sa invatam pe de rost. 😐

Voi cat ati invatat pe de rost in scoala? 🤬

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *