Fara prea multa teorie..

Fara prea multa teorie..

Cum ar trebui sa invatam ca sa putem ramane cu niste skill-uri dupa? Desti suntem obisnuiti inca din scoala sa invatam totul teoretic, nu e cea mai buna solutie. Inveti azi, si maine uiti. Dar oare ar trebui sa faci o facultate ca sa inveti sau se poate si fara?

Am auzit cu ceva timp in urma intr-un discurs pe youtube ca daca vrei sa inveti un lucru, ar trebui sa citesti cel putin 3 carti care au legatura cu acel domeniu fara a mai fi nevoit sa faci inca o facultate. Porbabil in mare are dreptate, citind acele carti de specialitate vei invata partea teoretica. Sau o alta idee ar fi sa te uiti la tutoriale , cat mai mult tutoriale. Mai ales ca internetul este plin si ai de unde alege. Dar cate carti ar trebui sa citesti sau cate tutoriale ar trebui sa urmresti pentru a activa in domeniul pentru care te pregatesti?

Teorie sau practica?

Ceea ce cred eu, este ca si partea teoretica e importanta dar cel mai important e sa faci tu de unul singur. Daca vrei sa inveti o limba noua, vorbeste cat mai mult in limba respectiva. Daca vrei sa fii programator, creeaza cat mai multe programe. Daca vrei sa fii blogger, incepe sa scrii. E foarte simplu, cu cat vei repreta actiunea cu atat vei invata lucruri noi. Si vei capata cat mai mult experienta. Daca facultatea ar fi reogranizata astfel incat sa ai doar primul an teoretic iar ceilati 3 sa fie numai cu practica, dupa terminarea faculatii ai fi pregatit pentru domeniul tau.

Procedeaza ca si cum ai vrea sa devii bucatar…

E ca si cum ai vrea sa fii bucatar, si tu stai si citesti retete. Da e un inceput, dar degeaba le citesti atata timp cat nu incepi sa le prepari. Doar citindule, nu vei capata indemanare. Deci, daca vrei sa faci inveti, incepe sa faci acel lucru, chiar daca poate esti la inceput si nu cunosti destule informatii. Cu timpul,le vei invata.

21 de zile…

Daca te chinui de ceva timp sa inveti, si nu reusesti. Incearca aceasta strategie timp de 21 de zile. Repeta, practica in fiecare zi cat timp ai la dipozitie lucrul pe care vrei sa il inveti. Chiar si o ora pe zi va fi suficient. Dupa aceasta perioada vei obseva tu sigur, o imbunatatire. De ce timp de 21 de zile? Pentru ca de atat timp ai nevoie pentru a iti forma un obicei nou.

Daca stiti alte stategii de invatare, sau aveti vreo sugestie in ceea ce priveste acest articol, va astept cu un comentariu. Daca v-a placut un like sau un share m-ar ajuta foarte mult.Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *